Главная > новини тернопільщини > У Кременці людей у музеї навчали варити борщ із вишень

У Кременці людей у музеї навчали варити борщ із вишень

12.07.2020 21:59


У Кременецькому краєзнавчому музеї зварили 11 літрів вишневого борщу. Такий майстер-клас для відвідувачів музею через карантин організували онлайн, повідомив директор музею Андрій Левчук.


За його словами, працівники музею збирають рецепти українських страв з Кременеччини. Цей майстер-клас вирішили зробити за рецептом вишневого борщу, який варили після Другої світової війни.


"Спершу зварили бульйон на реберцях та півні із додаванням стебел петрушки та цибулини", – розповідає Левчук.


Він каже, цей борщ унікальний тим, що його можна готувати лише в одному сезоні року. Коли достигають вишні.

До страви додають вишні, буряк, капусту, молодий горох. Рецепт вишневого борщу розповіла мати директора музею – Євгенія Левчук.

Левчук зауважив, що секрет його страви, крім вишень – це засмажена на смальці цибулька з мукою.


"Коли ви цей борщ смакуєте, то відчуваєте, що зупиняється час", – підсумовує повар.


Зберігачка фондів музею Оксана Павець розповіла, що на Кременеччині є три основні рецепти борщу:

"Це з вишнями, з поричкою для закислення і з помідором. Я записала ці рецепти від моєї бабусі та прабабусі".


Працівники Кременецького краєзнавчого музею збирають та описують рецепти страв. Зараз у їхньому доробку є 200 автентичних страв Кременеччини, серед них 13 видів борщу. Згодомрецептиопрацюютьівидадутьзбірку.



Поділитись:




Актуальне   
Маєте важливу інформацію? Стали свідком несправедливих дій? Вас образили і ви хочете розповісти про це місту? Тисніть на кнопку!

Ми розповімо Вашу правду усім.




 

новини




Залишити повідомленняx

У Вас є новини, побажання, критика чи просто бажаєте висловити своє бачення подій? Розміщуйте на нашому сайті інформацію яку б Ви хотіли щоб почули інші.


* Позначенні поля обов’язкові для заповнення

x